Trump új szabályai: az alaszkai vadászok kicsalogathatják a medvekölyköket a barlangjukból, hogy agyonlőjék őket

A Trump-kormány a héten hozhat új szabályokat az állami földterületekkel kapcsolatban, és az új szabályok szerint a vadászok az alaszkai védett területeken lelőhet medvéket és farkasokat, beleértve a kölyköket, még akkor is, amikor a barlangjukban, odvukban vannak.

A Nemzeti Park Szolgálat átírja a Barack Obama kormánya által hozott rendeleteket, amik betiltották a ragadozók vadászatának több, sokat kritizált módját, ideértve a medvék étellel, például fánkkal való csalogatását. A szigorítást akkor azért hozták, hogy ne pusztítsák el túlságosan mesterségesen az alaszkai ragadozópopulációt, és borítsák fel a helyi ökoszisztémát.

Jesse Prentice-Dunn, a Center for Western Priorities vezetője „meglepően kegyetlennek” nevezte a most tervezett lépést, ami szerinte „csak a legutóbbi azon erőfeszítések sorozatában, amiknek a célja az amerikai vadon élő állatok védelmének csökkentése az olajipari társaságok és a trófeavadászok kérésére”.

A változások lehetővé teszik a vadászoknak, hogy mesterséges fénnyel kicsalják a fekete medvéket, köztük a kölyköket és az anyjukat a búvóhelyükről, csalétket is lehet használni a fekete és barna medvék ellen, farkasokra és prérifarkasokra is lehet vadászni akkor, amikor a búvóhelyükön vannak, és úszó karibura is lehet lőni motorcsónakról.

Dan Sullivan, Alaszka republikánus szenátora szerint a felülvizsgálatra „nemcsak az elvek miatt, hanem az állam jogainak szempontjából is szükség van”. (Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér