15,8 milliárdos osztalékot vesznek ki a vagyonkezelő cégükből Mészárosék

Bár kivülállónak már túl hatalmasnak és áttekinthetetlen tűnhet a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cégbirodalom, a felcsúti leggazdagabb nincs elveszve. Például  vasútépítő cége a közzétett beszámolójában közölte:

tavaly 35,5 milliárd forintos nettó bevétel mellett 4 milliárdos eredményt produkált. A profitot a tulajdonos teljes egészében ki is veszi,

írja a 24.hu. Az R-Kord a Mészáros Építőipari Holding Zrt. tulajdona, utóbbi pedig részben a Mészáros-családé, részben az Opus tőzsdei vállalaté. Természetesen az Opusban is van Mészáros tulajdon. A vagyonkezeléssel foglalkozó Mészáros Építőipari Holdinggal nagyot forgatnak:

2019-ben 10,2 milliárd forint profitot termelt, de a tulajdonosi kör ennél többet, 15,8 milliárd forintot vesz ki osztalékként.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér