A Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivőjén kifogott az a kérdés, hogy milyen témák lesznek a nemzeti konzultációban

Váratlan kérdést kapott a HírTV péntek esti műsorában a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője. Velkovics Vilmos riporter ugyanis megkérdezte, hogy a következő nemzeti konzultációban

a járvánnyal kapcsolatos kérdéseket tesznek fel, vagy a járvánnyal kapcsolatos kormányzati intézkedésről?

A járvány elleni védekezés egy egészségügyi feladat,

kezdte válaszát Farkas Örs. Hozzátette:

a kérdőív elsődlegesen az előttünk álló időszakot célozza majd. A kérdések kidolgozása még most is tart.

A Soros-tervről lesz kérdés, bökte ki Farkas. Szerinte most is vissza akar élni a helyzettel Soros György. 

"Jelezte, hogy szívesen ad pénzt az Európai Uniónak, amit nem is kér vissza, de cserébe amíg világ a világ, addig fizetni kell a kamatot. Ez nyilván egy elég komoly gúzst jelent,"

mondta a szóvivő.

A legmagabiztosabban a nemzeti konzultáció intézményéről beszélt Farkas. 

"A nemzeti konzultációnak mindig is az volt a célja, hogy az emberekkel egyetértési pontokat találjunk, a magyarok mondják el fontos kérdésekben a véleményüket, és a kormány ezek fényében képviselhet egy ügyet Brüsszelben vagy alkothat jogszabályokat,"

mondta fel a kötelezőt. Érdekes: de a járvány miatt lefújt, eredetileg március közepén induló nemzeti konzultáció témái közül a mostaniban egy sem kerül elő. Akkor Gyöngyöspata, börtönbiznisz, és Szevi-ép-ügy volt a téma, mostanra mindegyik elvesztette fontosságát. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér