A rendőrség szerint a szurkolók Deák téri demonstrációja nem tartozik a gyülekezési törvény hatálya alá

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Nem indítottak eljárást, és egyetlen előállítás sem történt a szurkolók csütörtök esti Deák téri demonstrációján, válaszolta az Indexnek a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Álláspontjuk szerint

a Deák és Erzsébet téri helyszíneken a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó megmozdulás nem történt.

A csütörtöki eseményről szóló videónk:

A rendőrség ellentmondásos viselkedését bemutató cikkünkben írtuk, hogy a március 16-án kihirdetett kormányrendelet határozza meg, hogy mit lehet tenni a mostani veszélyhelyzetben. Rendezvényen és gyűlés helyszínén tilos tartózkodni. Valamiért ugyanakkor a rendeletet úgy fogalmazták meg, hogy csak a rendezvényen való részvétel szabálysértés. 

Vagyis, bár tilos gyűlésen részt venni, de nem szabálysértés, így büntetést sem szabhatnak ki miatta.

De honnan lehet tudni, hogy éppen gyűlés vagy rendezvény zajlik? Ezt nem a rendelet, hanem a gyülekezési törvény határozza meg. A gyűlés közéleti, politikai véleménynyilvánítás. Tehát lényegében valamilyen tüntetés. Rendezvény minden más: buli, keresztelő, esküvő.

Hogy a rendőrség szerint ezek közül melyik történt a Deák téren, nem árulták el.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó