A Tankcsapda pont arra a két napra szervezett autós koncerteket, amikor a kormány megengedte

POLITIKA
2020 május 29., 09:01
comments 118

Csütörtök este jelent meg az a kormányrendelet, ami kizárólag erre a hétvégére engedélyezi az autós könnyűzenei koncertek megtartását, vagyis mindenkinek abban a a kocsiban kell buliznia, amivel érkezett. Márpedig aki nem tudott erről előre, ilyen szűk határidő mellett nem tud koncertet szervezni.

De a MOL által szponzorált Tankcsapda valahogy ráérezhetett a kormány terveire, mert már múlt hét elején bejelentette a Petőfi Rádióban, hogy május 29-én Debrecenben, május 30-án pedig Székesfehérváron autós élő dalpremiert tart a Szüless meg újra című számnak.

Hogy az örök lázadó zenekarnak miért lehetett ekkora mákja, azt nem tudni, de az biztos, hogy a héten pont találkoztak Kósa Lajossal egy sajtótájékoztatón, amin bemutatták a Tankcsapda és a Jim Beam közös viszkijét, aminek a bevételét a Debrecen Városi Segélyalapnak ajánlották fel. Az eseményről a Fidesz alelnöke is osztott meg képeket az oldalán.

photo_camera Fotó: Kósa Lajos/Facebook

A Tankcsapda Debrecenben körszínpadon játszik majd, a „nézőtéren” pedig körülbelül 600 autó fér el, Székesfehérváron pedig nagyjából 300 autó tud majd leparkolni. Az autós koncertekről szóló kormányrendelet vasárnap már hatályát is veszti, így az engedmény pont arra a kép napra érvényes, amit a Tankcsapda előre leszervezett.

A debreceni városvezetéssel hagyományosan jó viszonyban a zenekar, tavaly a város közgyűlése a polgármester előterjesztésére megszavazta, hogy térítésmentesen használhassanak egy 191 négyzetméteres ingatlant, hogy ott próbatermet rendezzenek be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.