Bandaháború a város közepén, százan lőttek egymásra Kijev mellett

Tömeglövöldözés volt a Kijev mellett fekvő Brovariban pénteken. A beszámolók szerint több mint száz ember tüzelt egymásra a házak közt, legalább hárman megsérültek, húsz fegyverest letartóztattak. Az ott élők egészen döbbenetes felvételek készítettek az ablakukból: 

Úgy tudni, hogy két kisbuszos, iránytaxi banda csapott össze, miután nem tudtak megegyezni, hogy hogyan osszák fel a szállítási útvonalakat. Az összecsapásra készültek, az egyik csapat a szomszédos Vinnicja megyéből hozott magamellé őrző-védőket, míg a másik társaság helybeli verőemberekből verbuvált segítséget. A lövöldözést Arszen Avakov belügyminiszter korrupciós ügynek és a szállítási útvonalakért folyó "bandák közti belharcnak" minősítette.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér