Három nappal az eset után letartóztatták a George Floydon térdelő rendőrt

Pénteken letartóztatták azt a minneapolis-i rendőrt, aki George Floyd nyakán térdelt, írja az AP. A kedden történtekről hosszan írtunk: Derek Chauvin az intézkedés közben több mint hét percig térdelt a fekete férfin, aki hiába kért többször segítséget, a rendőr nem mozdult, Floyd pedig meghalt.  Az eset miatt harmadik napja zavargások vannak a városban, csütörtök éjjel a tiltakozók felgyújtottak egy rendőrőrsöt is.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó