Júliustól újra lesz Forma-1, és jön a Magyar Nagydíj is

sport
2020 május 30., 11:58
photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az osztrák egészségügyi minisztérium engedélyezte szombaton, így megtarthatják az Osztrák Nagydíj július 5-én és 12-én esedékes dupla versenyhétvégéjét Spielbergben. A versenyt természetesen zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik, és más óvintézkedéseket is bevezetnek a szervezők.

A csapattagoknak például negatív vírus-tesztet kell produkálniuk annak érdekében, hogy belépjenek az országba, a helyszínen pedig 2000 főben maximalizálták a résztvevő dolgozók összlétszámát. Az istállók képviselőit külön szállodában helyezik majd el.

A spielbergi duplázás esetén - az egyszerűbb utazás érdekében - nem az eredeti versenynaptárban jelzett Brit, hanem a Magyar Nagydíj következne július 19-én, után utazna a „cirkusz” Silverstone-ba, ahol augusztus 2-án és 9-én is lenne futam. Augusztus 16-án aztán Barcelona, augusztus 30-án a belgiumi Spa, szeptember 6-án az olasz Monza lenne a helyszín, utána következhetnének a tengeren túli viadalok.

A Forma-1 vezetése abban bízik, hogy 15-18 versenyt is meg tudnak rendezni azután, hogy márciusban törölték előbb az Ausztrál Nagydíjat, majd halasztani kellett a bahreini, a vietnami, a kínai, a spanyol, az azeri és a kanadai, a holland, a monacói és a francia versenyt is. (MTI)