100 felvidéki magyart hívott trianoni megemlékezésre a szlovák miniszterelnök a pozsonyi várba

Igor Matovic szlovák kormányfő és miniszterei június másodikán összejövetelt rendeznek a pozsonyi várban a trianoni béke 100. évfordulója alkalmából, erre 100 felvidéki magyar közszereplőt hívtak meg. A meghívó baráti találkozónak nevezi az összejövetelt, és az alábbi mottó szerepel rajta:

„a múltat nem mi írtuk, de a jövő a mi kezünkben van”.

Cseh Péter, az OĽaNO parlamenti frakciójának magyar nemzetiségű képviselője megosztotta a meghívót is a Facebookon, és azt mondta, 

„Részt vesznek politikusok, művészek, tanárok, tudósok, egyházi képviselők, polgármesterek, vállalkozók, közéleti személyiségek és a média képviselői. Szlovákia modernkori történelmében még nem volt rá példa, hogy egy szlovák kormányfő felvállalta volna Trianont!”

A körkép.sk úgy tudja, a szlovák kormány Orbán Viktorral, Semjén Zsolttal és Szijjártó Péterrel is egyeztetett előzetesen a rendezvényről.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.