100 felvidéki magyart hívott trianoni megemlékezésre a szlovák miniszterelnök a pozsonyi várba

Igor Matovic szlovák kormányfő és miniszterei június másodikán összejövetelt rendeznek a pozsonyi várban a trianoni béke 100. évfordulója alkalmából, erre 100 felvidéki magyar közszereplőt hívtak meg. A meghívó baráti találkozónak nevezi az összejövetelt, és az alábbi mottó szerepel rajta:

„a múltat nem mi írtuk, de a jövő a mi kezünkben van”.

Cseh Péter, az OĽaNO parlamenti frakciójának magyar nemzetiségű képviselője megosztotta a meghívót is a Facebookon, és azt mondta, 

„Részt vesznek politikusok, művészek, tanárok, tudósok, egyházi képviselők, polgármesterek, vállalkozók, közéleti személyiségek és a média képviselői. Szlovákia modernkori történelmében még nem volt rá példa, hogy egy szlovák kormányfő felvállalta volna Trianont!”

A körkép.sk úgy tudja, a szlovák kormány Orbán Viktorral, Semjén Zsolttal és Szijjártó Péterrel is egyeztetett előzetesen a rendezvényről.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér