Egy illegális buliban kaphatta el a koronavírust Joachim belga herceg

Új típusú koronavírussal fertőződött Joachim belga herceg, miután részt vett egy illegális bulin a kijárási és gyülekezési korlátozások idején a spanyolországi Córdobában. Fülöp belga király 28 éves unokaöccse egy ösztöndíj miatt utazott Spanyolországba május 26-án, 28-án pedig egy partin vett részt, ahol a spanyol sajtó szerint annak ellenére voltak legalább 27-en, hogy a córdobai járványvédelmi szabályok jelenleg tiltják a 15 fősnél nagyobb összejöveteleket.

Joachim belga herceg, a belga öröklési rangsor 10. tagjaFotó: BENOIT DOPPAGNE/Belga via AFP

A spanyol rendőrség nyomoz az ügyben, a bulin résztvevőket akár 10 ezer euróra (azaz majd 3,5 millió forintra) is büntethetik. A spanyol sajtó szerint a buli részvevői mind karanténban vannak.

A córdobai hatóságok elítélték a buli résztvevőit, az egész összejövetelt felelőtlennek nevezték. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér