Két és fél hónap után először regisztráltak tíznél kevesebb új fertőzöttet Magyarországon

Az operatív törzs napi jelentése szerint valóban a lecsendesülő szakaszában van a koronavírus-járvány. Szombatról vasárnapra mindössze 9 új fertőzöttet regisztráltak. Legutóbb március 18-án volt 10 alatt a regisztrált új fertőzöttek száma.

A 9 regisztrált új eset területi megoszlása: Budapest 3, Pest megye 2, Fejér, Zala, Győr-Moson-Sopron, Nógrád 1-1. 

Két újabb áldozata van a járványnak, egy 93 éves nő és egy 86 éves férfi. Április 5-én regisztráltak utoljára mindössze két halálesetet. 

Összesen eddig 526 áldozata van a járványnak Magyarországon.

Öten gyógultak meg, összesen eddig már 2147-en. Az aktív fertőzöttek száma kettővel, 1203-ra nőtt. 

Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 

Péntekről vasárnapra 35-tel, 419-re nőtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma, közülük 25-en vannak lélegeztetőgépen.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér