Messi szerint a foci sem lesz már ugyanolyan a járvány után

futball
2020 május 31., 13:17

„A futball, ahogy az élet általában, már soha többé nem lesz ugyanolyan” - idézte a hatszoros aranylabdás Lionel Messit az El País Semanal. „Mi, akik átéltük ezt az időszakot, mindig emlékezni fogunk rá, mi történt” - szögezte le a jövő hónapban 33 éves sztár, aki egyúttal együttérzését fejezte ki mindazok felé, akik szerettüket vesztették el a világjárvány nyomán.

Az FC Barcelona argentin focistája kiemelte: végtelenül hálás valamennyi egészségügyi dolgozónak, akik küzdenek a Covid-19 betegség ellen.

Egészségügyi dolgozók tüntetnek egy Messit ábrázoló falfestmény előtt Barcelonában
photo_camera Egészségügyi dolgozók tüntetnek egy Messit ábrázoló falfestmény előtt Barcelonában Fotó: PAU BARRENA/AFP

A labdarúgás számos más sportághoz hasonlóan jelentősen megérzi majd a pandémia hatását, mondta, egyrészt gazdaságilag, mivel számos támogatóra lesz hatással a kialakult bonyolult helyzet; másrészt a profi sportolóknak az edzésekhez, versenysorozatokhoz és a hétköznapokban megszokott más tevékenységekhez a kényszerszünet után fokozatosan kell újra hozzászokni.

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt spanyol bajnokságot három hónapos szünet után június 11-én folytatják, egyelőre zárt kapuk mögött. A La Liga csapatai hétfőtől készülhetnek együtt ismét teljes kerettel, május eleje óta csupán a kis csoportos tréningek voltak engedélyezettek. (MTI)