Messi szerint a foci sem lesz már ugyanolyan a járvány után

„A futball, ahogy az élet általában, már soha többé nem lesz ugyanolyan” - idézte a hatszoros aranylabdás Lionel Messit az El País Semanal. „Mi, akik átéltük ezt az időszakot, mindig emlékezni fogunk rá, mi történt” - szögezte le a jövő hónapban 33 éves sztár, aki egyúttal együttérzését fejezte ki mindazok felé, akik szerettüket vesztették el a világjárvány nyomán. 

Az FC Barcelona argentin focistája kiemelte: végtelenül hálás valamennyi egészségügyi dolgozónak, akik küzdenek a Covid-19 betegség ellen. 

Egészségügyi dolgozók tüntetnek egy Messit ábrázoló falfestmény előtt BarcelonábanFotó: PAU BARRENA/AFP

A labdarúgás számos más sportághoz hasonlóan jelentősen megérzi majd a pandémia hatását, mondta, egyrészt gazdaságilag, mivel számos támogatóra lesz hatással a kialakult bonyolult helyzet; másrészt a profi sportolóknak az edzésekhez, versenysorozatokhoz és a hétköznapokban megszokott más tevékenységekhez a kényszerszünet után fokozatosan kell újra hozzászokni. 

A koronavírus-járvány miatt félbeszakadt spanyol bajnokságot három hónapos szünet után június 11-én folytatják, egyelőre zárt kapuk mögött. A La Liga csapatai hétfőtől készülhetnek együtt ismét teljes kerettel, május eleje óta csupán a kis csoportos tréningek voltak engedélyezettek. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér