A kormány trükkösen indokolta meg, miért nem hajlandó tárgyalni sem Karácsony Gergely Trianon-javaslatáról

Az Index írta meg, hogy bár az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottsága egyhangúlag támogatta a Párbeszéd határozati javaslatát, az Országgyűlés mégsem vette napirendre.

A mai plenáris ülésen Kocsis-Cake Olivio azonnali kérdésként kérte a kormány támogatását a javaslathoz. (Június 4-én, Trianon 100. évfordulójának napján, 16:30-kor egy percre leáll a tömegközlekedés Budapesten, hogy így emlékezzenek meg, Karácsony Gergely főpolgármester azt kérte, a budapestiek is álljanak meg egy percre.)

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal helyett Dömötör Csaba parlamenti államtitkár válaszolt az Országgyűlésben gyakorlatilag azt mondta, nem támogatják. A viszonválaszában azt is mondta, bár méltányolja a kezdeményezést, de Kocsis-Cake egy olyan frakcióban ül, amelyik a határon túliak kettős állampolgárságát nem támogatta.

Dömötör Csaba

Az Index emlékeztet arra, hogy 2010-ben az Országgyűlés 344 igen, 3 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett fogadta el a törvényjavaslatot, amit Orbán Viktor Fidesz-elnök, Semjén Zsolt KDNP-elnök és Kövér László, Németh Zsolt és Kósa Lajos fideszes képviselők nyújtottak be, és ekkor még nem létezett a Párbeszéd párt vagy frakció.

Kocsis-Cake később a Facebookon mondta el, hogy a kormánnyal szemben az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának kormánypárti többsége támogatta volna a javaslatukat. (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó