A UFC félnehézsúlyú világbajnoka festékszórós fiatalokat fenyített be az utcán, hogy ne rongálják a városát

Jon Jones, a UFC félnehézsúlyú világbajnoka kitett egy videót az oldalára arról, ahogy a maga módján elkezd rendezkedni az új-mexikói Albuquerque utcáin a George Floyd halála miatt elindult tüntetések közben. A videón azt látni, ahogy a profi MMA-s eltakart arcú fiataloktól veszi el a festékszóróikat, akik némi rábeszélés után átadják neki a flakonokat. 

A felvételhez írt posztban Jones feltette a kérdést, hogy egyáltalán „ez a szar még mindig George Floydról szól? Ti szánalmas szutyok tinik, miért romboljátok le a városunkat?”. Hozzátette, hogy neki elhihetik, feketeként ő is nagyon frusztrált a helyzet miatt, de „ez nem a helyes út, és kezdjük a rossz helyzetet még rosszabbá tenni”. A követőinek pedig azt tanácsolta, hogy védjék meg a városukat, a fiatalabb családtagjaiknak pedig mondják meg, hogy maradjanak otthon estére.

Jon JonesFotó: Sean M. Haffey/AFP

Később Jones arról is kitett egy videót, ahogy OSB-lemezeket emel le egy furgonról, amiket a kirakatok védelmére szerelnek fel. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér