Könnygázzal és gumilövedékkel oszlatták a tüntetőket, hogy elkészülhessen Trump fotója a Bibliával

Miután Donald Trump hétfő este elmondta nyilatkozatát a Fehér Házban arról, hogy a katonaságot is kész bevetni Washingtonban és más nagyvárosokban, átsétált a közelben lévő episzkopális Szent János templomhoz, ahol a Bibliával a kezében fényképezkedett. 

Ebben a templomban imádkozott eddig minden amerikai elnök, vasárnap este pedig a zavargók egy része ennek a templomnak a pincéjében gyújtott tüzet

Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Ahhoz viszont, hogy Donald Trump át tudjon sétálni ide elkészíteni a fényképet, fel kellett oszlatni a Fehér Ház előtti tüntetést, ami hétfőn este a beszámolók szerint békés volt. 

A tömeget könnygázzal és gumilövedékekkel oszlatták fel, így tisztítva meg az utat Trump előtt.

Mariann Budde, Washington episzkopális püspüke felháborodottan nyilatkozott az esetről a Washington Postnak. Azt mondta, nem szóltak nekik arról, hogy könnygázzal fogják megtisztítani az utat, hogy kelléknek használják a templomunkat.

Budde szerint Trump üzenete ellentétes az egyház értékeivel, a szeretettel és a toleranciával.

Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

„Legyen világos: az elnök Jézus tanításával ellentétel üzenethez használta a zsidó-keresztény hagyományok legszentebb szövegét, a Bibliát, és a templomunkat, az engedélyünk nélkül” - mondta a CNN-nek, és hozzátette: azok oldalán állnak, akik igazságot akarnak George Floyd halála után. „Nem akarom, hogy Trump elnök a nevünkben beszéljen. Elhatárolódunk az üzenetétől. ”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó