Egy német elítéltet gyanúsítanak a 13 éve eltűnt Madeleine McCann ügyében

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Madeleine McCann szülei, Kate és Gerry McCann, a háttérben lányuk poszterével. AFP PHOTO/Carl de SouzaFotó: CARL DE SOUZA

Új gyanúsítottja van az elmúlt évtizedek leghíresebb gyermekrablási ügyének: az egyik német televízió szerda esti adásában arról számoltak be, hogy egy 43 éves német elítéltet gyanúsítanak a hatóságok Madeleine McCann elrablásával. 

Az alig 4 éves Madeleine McCann 2007-ben szüleivel nyaralt Portugáliában, Praia de Luzban, amikor egyik este - miután lefektették, és mialatt szülei a közelben vacsoráztak -, eltűnt. Brit, spanyol, portugál és német hatóságok együttesen keresték, magánnyomozók is bekapcsolódtak, de a kislány sosem került elő. A nyomozás olyan fordulatosan alakult, és olyan rejtélyesnek bizonyult, hogy a Netflix dokumentum-sorozatot forgatott belőle. 

A Scotland Yard most arra jutott az ügyben, hogy a német férfi - aki más bűncsselekmények miatt jelenleg is büntetését tölti - az eltűnés időpontjában Praia de Luzban volt, ugyanis ott épp egy telefonhívást bonyolított - erre feltehetően cellainformációk alapján jutottak a hatóságok. 

A férfi furgonját látták a a környéken az eltűnés időszakában. Mint kiderült, 1995 és 2007 között Algarve környékén élt, és utazgatott. Gyanús a hatóságoknak, hogy a férfi épp Madeleine eltűnésének másnapján iratott át egy nevén lévő másik autót, egy 1993-as Jaguart egy ismerős nevére. 

De a kulcs továbbra is a telefonhívás. A hatóságok most azt az embert keresik, aki a vonal túlvégén volt, mert fontos tanú lehet az ügyben. A hír alapján az is elképzelhető, hogy azért szivárogtatták ki az információkat, hogy közelebb jussanak a lehetséges tanúhoz. 

A brit hatóságok továbbra is eltűnt személyként kutatnak Madeleine után, mivel továbbra sincs bizonyíték arra, hogy meghalt, Németországban ugyanakkor gyilkossági ügyként kezelik az esetet. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!