Egy német elítéltet gyanúsítanak a 13 éve eltűnt Madeleine McCann ügyében

Madeleine McCann szülei, Kate és Gerry McCann, a háttérben lányuk poszterével. AFP PHOTO/Carl de SouzaFotó: CARL DE SOUZA

Új gyanúsítottja van az elmúlt évtizedek leghíresebb gyermekrablási ügyének: az egyik német televízió szerda esti adásában arról számoltak be, hogy egy 43 éves német elítéltet gyanúsítanak a hatóságok Madeleine McCann elrablásával. 

Az alig 4 éves Madeleine McCann 2007-ben szüleivel nyaralt Portugáliában, Praia de Luzban, amikor egyik este - miután lefektették, és mialatt szülei a közelben vacsoráztak -, eltűnt. Brit, spanyol, portugál és német hatóságok együttesen keresték, magánnyomozók is bekapcsolódtak, de a kislány sosem került elő. A nyomozás olyan fordulatosan alakult, és olyan rejtélyesnek bizonyult, hogy a Netflix dokumentum-sorozatot forgatott belőle. 

A Scotland Yard most arra jutott az ügyben, hogy a német férfi - aki más bűncsselekmények miatt jelenleg is büntetését tölti - az eltűnés időpontjában Praia de Luzban volt, ugyanis ott épp egy telefonhívást bonyolított - erre feltehetően cellainformációk alapján jutottak a hatóságok. 

A férfi furgonját látták a a környéken az eltűnés időszakában. Mint kiderült, 1995 és 2007 között Algarve környékén élt, és utazgatott. Gyanús a hatóságoknak, hogy a férfi épp Madeleine eltűnésének másnapján iratott át egy nevén lévő másik autót, egy 1993-as Jaguart egy ismerős nevére. 

De a kulcs továbbra is a telefonhívás. A hatóságok most azt az embert keresik, aki a vonal túlvégén volt, mert fontos tanú lehet az ügyben. A hír alapján az is elképzelhető, hogy azért szivárogtatták ki az információkat, hogy közelebb jussanak a lehetséges tanúhoz. 

A brit hatóságok továbbra is eltűnt személyként kutatnak Madeleine után, mivel továbbra sincs bizonyíték arra, hogy meghalt, Németországban ugyanakkor gyilkossági ügyként kezelik az esetet. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér