Gazdasági visszaélés miatt nyomoznak az UTE hokicsapatánál

Gazdasági visszaélés gyanújával ismeretlen tettes ellen folyik a nyomozás az Újpest hoki részlegénél, válaszolta az Index kérdésére az ORFK. A lap úgy tudja, hogy eddig 5-6 tanút hallgattak ki az ügyben, aminek két szála lehet: 

  • a jelenlegi vezetőedző, Baróti Zsolt cégénél költhettek el tao-támogatásként kapott összegeket, 
  • illetve a gyerekeknek olyan ütőket adhattak el, amiket tao-támogatásból vásároltak, de a szülők nem kaptak számlát. 

A klub szerint nem furcsa, hogy a vezetőedző cége kapcsolatban áll az egyesülettel, az UTE válaszában kiemelte, hogy a Baró Sporttal öt éve dolgoznak együtt, míg Baróti Zsolt 10 éve van a klubnál. A Magyar Jégkorong Szövetség különvizsgálatot rendelt el, tudta meg az Index. Állítólag évente több mint 50-60 millió forintot költöttek csak botokra úgy, hogy egy hokiütőért 80 ezer forintot fizettek. Miközben kis kereséssel már 30 ezerért is kapni hasonlót az interneten. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér