Nem állítják le a versenysorozatot, ha egy Forma-1-es pilóta koronavírusos lesz

Nem törölnek versenyt a Forma-1-ben akkor sem, ha egy pilóta lesz koronavírusos, jelentette ki a Formula-1-et irányító Liberty Media vezetője. Chase Carey hozzátette: "az istállókat arra ösztönözzük, dolgozzanak ki eljárást arra az esetre, ha valakit karanténba kell helyezni és helyettesíteni kell." Azért, mert egy csapat nem tud elindulni egy versenyen, biztosan nem fogják azt törölni. A jelenlegi tervek szerint a futamokat alapvetően nézők nélkül rendezik meg, a csapatok charterjáratokon utaznak egyik helyszínről a másikra, és a szurkolóktól, helyi lakosoktól elzárva szerepelnek majd. A Nemzetközi Automobil Szövetség által is elfogadott naptár most úgy fest, hogy

  • július első két hétvégéjén az osztrák Spielbergben, a Red Bull Ringen két versenyt is rendeznek, 
  • majd a csapatok Magyarországra utaznak, ahol július 19-én versenyeznek majd.
  • Két héttel később Nagy-Britannia következik, Silverstone-ban szintén két egymást követő hétvégén versenyez a mezőny, 
  • amely aztán Spanyolországba, Belgiumba és Olaszországba látogat el szeptember elejéig.

A Liberty Media szerint összesen 15-18 futam lehet a mostani idényben, amely decemberben érhet véget. (MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér