Újra kötelető lesz misére járnia annak, aki feloldozást szeretne

Június 14-től a katolikus híveknek ismét kötelező lesz részt venniük a vasárnapi szentmisén, az idősek, betegek azonban továbbra is felmentést kapnak - olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szerdai közleményében, írja a hvg.hu.

Mint arról már korábban írtuk, az ország legtöbb egyházmegyéjében már az elmúlt hetekben újrakezdődtek a misék, de eddig még érvényben volt az MKPK rendelkezése, ami felmentette a híveket a vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alól, és miselátogatás nélkül is lehetővé tette az általános feloldozást.

Ezt vonják vissza tíz nap múlva, de azzal a kitétellel, hogy a nyilvános liturgia végzése és a szentségek kiszolgáltatása módjáról az egyes megyés püspökök továbbra is a helyi körülmények és lehetőségek, és az egészségügyi előírások figyelembevételével döntenek.

A püspökök testülete azt kéri, hogy oktatási, szociális és egészségügyi intézményeikben továbbra is mindenben kövessék az állami előírásokat.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó