A Snapchat többé nem ajánlja Trump fiókját a felhasználóinak, mert nem akarnak teret adni a „faji alapú erőszakra” bujtó hangoknak

„Nem fogunk teret adni a faji alapú erőszakra és igazságtalanságra bujtó hangoknak. Ezeknek nincs helye a társadalmunkban, és kiállunk azok mellett, akik békére, szeretetre, egyenlőségre és igazságra vágynak Amerikában.”

Ezzel a közleménnyel indokolta döntését a Snapchat, miszerint eltüntetik az alkalmazás Discover menüpontjából Donald Trump elnök fiókját. Maga a fiók - ahol Trump nem a Twitteren megszokott formában kommunikál, inkább kampányüzeneteket tesz közzé - tehát elérhető marad, de nem fog többé megjelenni az ömlesztett tartalmak közt. A Snapchat vezetése a hétvégén hozta meg a döntést, de nem konkretizálták, pontosan melyik poszt miatt, írja a Reuters.

Joe Biden, Trump demokrata riválisa gyorsan reagált is az ügyre, és közzétett egy videót azzal, hogy büszke rá, hogy elnöknek indul, és „továbbra is fent lehet Snapchaten”. Trump kampányfőnöke viszont azt nyilatkozta, a Snapchat „szélsőbaloldali zavargásokról” tesz közzé videókat, és arra biztatja a felhasználóit, hogy „döntsék romba Amerikát”, miközben a választásokba is próbál beavatkozni. 

Nem ez az első eset mostanában, hogy egy techcég nyíltan fellép a Trump által közzétett tartalmak ellen. A Twitter nemrég figyelmeztető linkeket rakott két, levélszavazásról szóló posztja mellé, és röviden összefoglalták, mi a valós helyzet a témával kapcsolatban. Trump erre elnöki rendelettel válaszolt. A Facebook nem szankcionálta ugyanezt. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó