Az újfehértói baleset ügyében meggyanúsítottak egy vadászt, aki tagadja a bűnösségét

bűnügy
2020 június 04., 15:04

A 24.hu azt írja, megvan, melyik vadásznak a puskájából adták le azt a lövést, ami május 15-én halálra sebzett egy 2 kilométerre lévő férfit az újfehértói családi háza udvarán. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője a lappal közölte: elkészült a fegyverszakértői vélemény, így meg tudták állapítani, hogy kinek a vadászpuskájából adták le a lövést.

Egy férfi az udvaron beszélgetett, amikor eltalálta egy lövés, kórházba vitték, de belehalt a sérülésbe. A rendőrség lefoglalta a vadászaton használt fegyvereket, és megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer az egyik helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből való. A fegyverrel a háztól kb. 2 kilométerre adták le a „vétlen lövést”: az egyik férfi puskája elsült a fegyverek kiürítésekor, a szabálytalanul benne maradt lövedék pedig pont a település felé repült, ahol a mezőhöz közeli első ház udvarán levő férfit találta lapockán.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kedden gyanúsítottként hallgatott ki egy embert, aki tagadja a bűncselekmény elkövetését, és panasszal élt a gyanúsítás ellen. A panaszt a Nyíregyházi Járási Ügyészség fogja elbírálni. A csoportvezető ügyész elmondta, hogy ballisztikai szakértőt is rendeltek ki az ügyben.

Már nem gondatlanságból elkövetett emberölés, hanem halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyik a nyomozás, mindkét bűncselekményért 1-5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. (24)