„Azt mondta, napok óta tervezi, hogy hogyan fog megölni”

bűnügy
2020 június 04., 18:20

Május elején szabadlábra helyezték azt a 28 éves kaposvári férfit, aki barátnőjét egy földbe vájt kunyhóban tartotta fogva, és többször bántalmazta is. A rémtörténet 2019 áprilisában kezdődött, amikor az egyetemista nő és barátja összeköltöztek a kunyhónak is alig nevezhető odúban. A vádirat szerint a férfi májusban megkötözte, összeverte az áldozatot, combján elnyomott egy cigarettát, hajnalban pedig kihúzta a lemeztelenített, megkötözött testét a kunyhó elé, és magára hagyta. Az áldozat bemenekült az erdőbe, ahol egy napig bújkált.

A férfi szabadlábra helyezése után azonnal megkereste volt barátnőjét egy közösségi oldalon, ezért újra elfogták, de nem tartóztatták le, így továbbra is szabadlábon van. Az ATV-nek azt nyilatkozta, valóban megütötte a nőt, de „csak” azért, mert képzelgései voltak. „Azt mondta, hogy elveszi a fényt, ami az élet; hogy ő az 56, meg a 6, és ide tart a többi 50 ördögtársa is. Azóta is ilyen üzenetekkel bombáz: az ördögről, hogy ő találkozott Jézussal, és Istennel kapcsolatban van” - mesélte a férfi.

Az RTL Klub műsorában, a Fókusz csütörtöki adásában most megszólalt az áldozat is. „Most már tudom azt, hogy milyen egy bántalmazó kapcsolat, és milyen nagy szerelemmel indul, milyen nagy hévvel, és már tudom azokat a taktikákat, amiket velem elkövetett a vádlott, és többé már nem lennék áldozat” - mondta Viktória.

A fiatal nő 13 éves korában Szerbiából, egyedül költözött Magyarországra. A református gimnázium után a Közszolgálati Egyetemre járt, de ezt félbehagyta, és beállt katonának. Ekkor ismerkedett meg későbbi bántalmazójával. Azt mesélte, hétvégenként találkoztak, és rengeteg figyelmet kapott a férfitől. A kunyhóról azt mondta, tetszett neki, hogy a férfi mindent magának épít és csinál, ahogy a természetközeliség is, illetve az, hogy állatokat tartottak, és sok mindent megtermeltek maguknak. Boldognak érezte magát, és a férfi kedvéért a munkahelyét is otthagyta.

„Utólag tudtam meg, hogy azért utálja ő annyira a rendőröket is, meg a katonákat is, merthogy büntetett előéletű volt előtte, amit nekem nem vallott be. Tehát én úgy költöztem ahhoz az emberhez, hogy nem is tudtam semmit róla, és amit tudtam róla, az meg színtiszta hazugság volt” - mesélte az áldozat. A veszekedések idővel egyre gyakoribbak lettek, és a férfi teljesen átvette az irányítást. Viktória telefonját és az iratait is elvette.

„Miután ugye ő baltával megfenyegetett, én tudtam, hogy az életemmel játszok. Viszont én az életemet feltettem erre az emberre, ezért úgy voltam vele, hogy egy életem, egy halálom, én azt fogom csinálni, amit ő mond. Tehát nem is akartam ellenkezni”.

Aztán egy éjjel arra ébredt, hogy a férfi ráült, és azt mondta, ő az ördög, ő maga pedig az Isten. „És nagyon régóta vár arra, hogy velem végezzen, és hogy napok óta tervezi, hogy hogyan fog megölni”. A férfi ezután elkezdte ütni, folyamatosan verte, és elnyomta a cigarettát a combján. A következő emléke már az, hogy húzza ki a házból, és mindene fáj. Kint esett az eső, és Viktória feladta, úgy érezte, ezt nem fogja túlélni. Miután magához tért, bemenekült az erdőbe, de csak egy nap múlva kért segítséget. Olyannyira a férfi hatása alatt volt, hogy azt remélte, utánamegy, és bocsánatot kér tőle.
Két hetet töltött a pszichiátrián, a férfi itt megkereste, rendőröket kellett hívni rá.
Viktória azt mondja, semmi nem igaz abból, amit a férfi az ATV-nek mondott róla és kapcsolatukról, és azért szólal meg, hogy bátorítsa a bántalmazott nőket, hogy merjenek segítséget kérni.