Koronavírus: 23 új beteg, további 5 áldozat

Napi adatok az operatív törzs jelentéséből:

  • Újabb 23 fertőzöttet találtak, 12-t Budapesten, 4-t Komárom-Esztergomban, 4-t Pest megyében, 1-1-et Hevesben, Zalában és Szabolcsban. 
  • Elhunyt 5 beteg, a legfiatalabb 59 éves, a legidősebb 90 éves, mindannyiuknak volt egyéb alapbetegsége. Összesen 539 áldozata van eddig a járványnak.
  • Az aktív fertőzöttek száma 1210 főre csökkent, írja az operatív törzs, ami nem nagyon lehetséges, mert tegnapi jelentésük szerint 1207 volt. 
  • Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti.
  • 406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. 
  • A Pesti úti idősotthonban 49-re nőtt az elhunytak száma.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér