Nézzük meg együtt, hogy tényleg megáll-e egy percre az élet ma délután fél ötkor, Trianonra emlékezve!

ÉLET
2020 június 04., 10:58

Ma délután fél ötkor olyan közösségi élményünk lehet, amilyen ritkán fordul elő. Délután fél ötkor ugyanis egy percre megállnak a tömegközlekedési járművek és ha a budapestiek hallgatnak Karácsony főpolgármesterre, az autók, biciklik, rollerek, gördeszkák és a gyalogosok is. Ekkor lesz ugyanis pont száz éve, hogy a magyar delegáció Párizs mellett aláírta az első világháborút lezáró békeszerződést, ami megcsonkította az országot és féltucatnyi országba szórta szét a magyarokat.

De egy dolog elképzelni, hogy milyen az, amikor egy nyüzsgő városban, vagy akár az egész országban megáll az élet, és más dolog látni. Éppen ezért szeretnénk arra kérni azokat, akik fél ötkor az utcán járnak majd, de legalább kinyitják az ablakot, hogy ha van kedvük ilyet csinálni közben, fotózzák vagy videózzák le, amit látnak. Akkor is, ha mindenki megállt körülöttük és akkor is, ha nem.

Ha van kedved, pár sort is írhatnál mellé arról, hogy mit tapasztaltál. Ugyanolyan érdekes, hogy mi történik a forgalmas kereszteződésekben és nyüzsgő tereken, mint a majdnem néptelen utcákon és a boltokban, kocsmákban! A képeket és szöveget a szerk KUKAC 444.hu címre küldd, EGY PERC TRIANON subjecttel, köszönjük szépen!