Nézzük meg együtt, hogy tényleg megáll-e egy percre az élet ma délután fél ötkor, Trianonra emlékezve!

Ma délután fél ötkor olyan közösségi élményünk lehet, amilyen ritkán fordul elő. Délután fél ötkor ugyanis egy percre megállnak a tömegközlekedési járművek és ha a budapestiek hallgatnak Karácsony főpolgármesterre, az autók, biciklik, rollerek, gördeszkák és a gyalogosok is. Ekkor lesz ugyanis pont száz éve, hogy a magyar delegáció Párizs mellett aláírta az első világháborút lezáró békeszerződést, ami megcsonkította az országot és féltucatnyi országba szórta szét a magyarokat. 

De egy dolog elképzelni, hogy milyen az, amikor egy nyüzsgő városban, vagy akár az egész országban megáll az élet, és más dolog látni. Éppen ezért szeretnénk arra kérni azokat, akik fél ötkor az utcán járnak majd, de legalább kinyitják az ablakot, hogy ha van kedvük ilyet csinálni közben, fotózzák vagy videózzák le, amit látnak. Akkor is, ha mindenki megállt körülöttük és akkor is, ha nem. 

Ha van kedved, pár sort is írhatnál mellé arról, hogy mit tapasztaltál. Ugyanolyan érdekes, hogy mi történik a forgalmas kereszteződésekben és nyüzsgő tereken, mint a majdnem néptelen utcákon és a boltokban, kocsmákban! A képeket és szöveget a szerk KUKAC 444.hu címre küldd, EGY PERC TRIANON subjecttel, köszönjük szépen!

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér