Orbán nagyra értékeli a Karácsony által kezdeményezett trianoni megemlékezést

Az MTI azt írja, Orbán Viktor a csütörtöki parlamenti ülés után egy kérdésre azt mondta:

„Nagyra értékelem a főpolgármester döntését a fővárosi trianoni megemlékezés kezdeményezéséről".Karácsony Gergely korábban arra kérte a budapestieket, hogy csütörtökön délután fél 5-kor egy percre álljon le az élet a trianoni döntés századik évfordulója alkalmából. 

Orbán szerint „ez a helyes magatartás, hiszen Budapest a nemzet fővárosa”, és „a trianoni békediktátum 100 éves évfordulójának az az üzenete, hogy bár politikai különbségek lehetnek közöttünk, mindannyian ugyanahhoz a magyar nemzethez tartozunk”.

(Arra kérjük azokat, akik fél ötkor az utcán járnak majd, de legalább kinyitják az ablakot, hogy ha van kedvük ilyet csinálni közben, fotózzák vagy videózzák le, amit látnak. Akkor is, ha mindenki megállt körülöttük és akkor is, ha nem. A képeket egy rövid leírással a szerk KUKAC 444.hu címre küldd, EGY PERC TRIANON subjecttel, köszönjük szépen!)

Karácsony Gergely csütörtökön hosszú cikkben írt a Trianonhoz fűződő viszonyáról, arról, hogyan kellene kezelnie a témát a baloldalnak, és miért rossz, hogy a Fidesz  „kitaszítaná a nemzetből mindazokat, akik nem értenek egyet” vele. Nagyjából ezzel egy időben a Fidesz közleményt adott ki arról, hogy „a hazai és a brüsszeli baloldal bábkormányt szeretne Magyarországra, amely befejezi a trianoni küldetést”.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó