Orbán nagyra értékeli a Karácsony által kezdeményezett trianoni megemlékezést

POLITIKA
2020 június 04., 13:54

Az MTI azt írja, Orbán Viktor a csütörtöki parlamenti ülés után egy kérdésre azt mondta:

„Nagyra értékelem a főpolgármester döntését a fővárosi trianoni megemlékezés kezdeményezéséről".Karácsony Gergely korábban arra kérte a budapestieket, hogy csütörtökön délután fél 5-kor egy percre álljon le az élet a trianoni döntés századik évfordulója alkalmából.

Orbán szerint „ez a helyes magatartás, hiszen Budapest a nemzet fővárosa”, és „a trianoni békediktátum 100 éves évfordulójának az az üzenete, hogy bár politikai különbségek lehetnek közöttünk, mindannyian ugyanahhoz a magyar nemzethez tartozunk”.

(Arra kérjük azokat, akik fél ötkor az utcán járnak majd, de legalább kinyitják az ablakot, hogy ha van kedvük ilyet csinálni közben, fotózzák vagy videózzák le, amit látnak. Akkor is, ha mindenki megállt körülöttük és akkor is, ha nem. A képeket egy rövid leírással a szerk KUKAC 444.hu címre küldd, EGY PERC TRIANON subjecttel, köszönjük szépen!)

Karácsony Gergely csütörtökön hosszú cikkben írt a Trianonhoz fűződő viszonyáról, arról, hogyan kellene kezelnie a témát a baloldalnak, és miért rossz, hogy a Fidesz „kitaszítaná a nemzetből mindazokat, akik nem értenek egyet” vele. Nagyjából ezzel egy időben a Fidesz közleményt adott ki arról, hogy „a hazai és a brüsszeli baloldal bábkormányt szeretne Magyarországra, amely befejezi a trianoni küldetést”.

Kiemelt videóink