Palkovics minisztériuma 9,3 milliárd forintért kap tanácsokat a Századvégtől

A 24.hu ír arról, hogy a Századvég Politikai Iskola Alapítvány és Századvég Konjunktúrakutató Zrt. közösen nyerte el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kormányzati „szakpolitikai tanácsadásra kiírt közbeszerzését”. 

A megbízás a 2020 és 2022 közötti időszakra vonatkozik, és az értéke nettó 9,3 (bruttó 11,8) milliárd forint. 

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött adatokból kiderül, hogy a Századvég-csoport a rendszeres közvélemény-kutatások mellett havonta legalább ezer órában (!) fog stratégiai tanácsokat adni a minisztériumnak, évente 12 stratégiai tanulmányt is előállítanak, és az Európa Projekt keretében évente egyszer felmérést és elemzést végez az uniós tagországokban, valamint Norvégiában, Svájcban és Nagy-Britanniában. Mindezt a szerződéskötéstől számított 33 hónapon át, de legfeljebb 2022 végéig. Erre 2020-ban nettó 2,9 milliárd, 2021-ben és 2022-ben pedig nettó 3,2 milliárd forint juthat. 

Az innovációs minisztérium hasonló szerződést kötött a Századvéggel 2015 októberében, akkor 40 hónapra 4,8 milliárd forintért szerződtek. De mint a 24.hu megjegyzi, amúgy is gyümölcsöző az együttműködés a két fél között: a Századvég 2018 végén kapta meg az EU28+ és időskutatás névre keresztelt 1,4 milliárd forintos megbízást, tavaly pedig egy egymilliárdos munka keretében kutatták a társadalmi jövőképeket. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér