NERB1: A focimániás fideszes szegedi püspök nyíltan kimondta, hogy a cél az NB1

magyar foci
2020 június 05., 08:36
comments 32

Nemhiába deklarálta Kiss-Rigó László püspök több alkalommal is, hogy a Fidesz támogatója, a futballmániás főpap ugyanis a jelek szerint a Puskás Akadémia mintájára alakítja az egyházmegyéje tulajdonában lévő csapat, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia stratégiáját.

Ezt onnan tudni, hogy Kiss-Rigó interjút adott a Délmagyaroszágnak, amiben arra a kérdésre, hogy “Van reális alapja már most az NB I-ről beszélni?”, azt válaszolta, hogy

"Akármennyire is kockázatos kimondani, már most is terv az NB I-be jutás, közben pedig a saját nevelésű fiatalok további beépítése."

A szándék annál meglepőbb, mert a csapat a Szeged-Csanád-i egyházmegye tulajdonában van, az ezt megelőző kérdésre pedig a püspök azt mondta, hogy

“A futballcsapat nem a püspök hobbija, mert nincs pénzem rá, ahogy az egyházmegyének sincs, és nem kapunk támogatást sem a várostól, sem a megyétől. A minimális feltételek előteremtéséhez összefogás kell.”

A két állítást egymás mellé téve Kiss-Rigó eszerint kizárólag központi állami segítségből próbálja az NB1-be juttatni a csapatát, hiszen arra sem az egyházának, sem a megyéjének, sem a városának nincs pénze.

A csapat tavaly még NB3-as volt és Gyulán játszott, idén feljutottak az NB2-be, miközben felépült a nyolcezres stadionjuk Szegeden, aminek két specialitása van:

  1. A püspök akkora Fradi-drukker, hogy bár a saját csapatának klubszínei a kék és a fekete, a stadion dizájnjában a két szín mellett, sőt azokat szinte elnyomva a zöld- is helyet kapott.

  2. A stadiont Magyarországon egyedülálló módon sem stadionnak, arénának vagy sporttelepnek hívják, hanem Szent Gellért Fórumnak és kápolna is van benne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.