Azért lettek zöld székek az új szegedi stadionban, mert Kiss-Rigó László püspök Fradi-szurkoló

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Ma átadják a legeslegújabb magyar stadiont Szegeden. Ez egészen különleges sportlétesítmény, mert állami pénzből a Szeged-Csanádi Egyházmegye építette, hogy a másodosztályban most feljutó, az egyházmegye tulajdonában lévő Szeged-Csanád Grosics Akadémia használhassa. 

8000 férőhelyes, a tervezettnél jóval drágább lett. A környezetében felhúzott mindenfélével együtt, ami miatt ifjúsági centrumnak is hívják, 13,4 milliárd forintból épült. A kivitelező a NER egyik építőipari kedvence, Garancsi István Marketje. 

A stadion a Fidesz mellett nyíltan kampányoló, focirajongó Kiss-Rigó László püspök szívügye. Szerinte a stadionépítés célja, hogy örömöt szerezzen

A stadion neve Szent Gellért Fórum lett. 

A Nemzeti Sport lelkes beszámolója szerint (szó szerinti idézet követezik): „az itthon az ellenzék által a politikai haszonszerzés reményében szitokszóvá tett «stadion» (stadionépítés, pfuj!) és az újabban divatba jött «aréna» helyett ugyanis Szegeden Fórum várja a látogatókat. A fórum pedig latinul piacteret, tágabb értelemben közösségi teret jelent, ahogy a szegedi Fórumot is közösségi térnek szánták megálmodói. Szent Gellértre meg azért esett a választás, mert ő volt az egészen Trianonig amúgy temesvári központú Csanádi püspökség első, 1046-ban vértanúhalált halt püspöke.”

A stadion olyan szinten magán viseli Kiss-Rigó püspök ízlését, hogy azért lettek például a kék (ami a Tiszát jelképezi) és a fekete (ami Grosics Gyulára, a Fekete Párducra emlékeztet) mellett ZÖLD színű székek is a stadionban, mert az egyházmegye vezetője óriási Fradi-szurkoló. 

Tisza-kék, Grosics-fekete és Fradi-zöld a szegedi stadionban.

A stadiont háromszor is átadják. Először ma - a frissen zaklatással vádolt - Placido Domingo koncertjével, aztán szeptember 8-án egy közös misével záruló családi nap lesz, ahol a Szeged-Csanádi Egyházmegye közösségének hatezer tagját látják vendégül. (Itt pályára lép majd Kiss-Rigó is, a papok csapatában kapusként, a Fradi öregfiúk ellen.) 

De lesz hivatalos nyitó focimeccs is, csak még nem tudni mikor. A stadionavatóra eredetileg az olasz Lazio érkezett volna most nyáron. De nem jött, viszont a legújabb tervek szerint valamikor októberben majd érkezik, hogy játsszon egy meccset a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával. Ami azért lesz érdekes nyitómeccs, mert addigra már egyébként az NBII-es csapat használni fogja az egyházmegye állami pénzből épült stadionját, szeptember 15-én a Csákvárt fogadják.

Ahhoz képest, hogy a Gyulán (és nem Szegeden) fociakadémiát működtető Szeged-Csanád Grosics Akadémia tavaly még harmadosztályú volt, és most is csak a 17. helyen állnak az NBII-ben, már azt tervezgetik, hogy két-három éven belül feljutnak az első osztályban. Kiss-Rigó szerint az sem baj, ha már hamarabb. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.