71 napra börtönbe zártak egy értelmi sérültet szabálysértés miatt

Két hónapig börtönben volt egy értelmi sérült fiatalember, akiről hetekig a szülei sem tudtak semmit. 

Mint kiderült, a hiperaktivitással és figyelemzavarral küzdő fiatalember a fővárosba szökött a gondnokság elől, de mivel több apró szabálysértésből milliós bírsága jött össze, a rendőrök automatikusan letartóztatták, számolt be az RTL Klub.

A Helsinki Bizottság tévének nyilatkozó ügyvédje elmondta, értelmi sérülteket szabálysértés miatt a magyar szabályozás szerint sem lehet börtönbe rakni, mindez azért fordulhatott elő, mert a rendszer "arctalan", feltehetően az eljárás során nem tűnt fel senkinek, hogy értelmi sérültről van szó. (RTL Klub)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.