71 napra börtönbe zártak egy értelmi sérültet szabálysértés miatt

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Két hónapig börtönben volt egy értelmi sérült fiatalember, akiről hetekig a szülei sem tudtak semmit. 

Mint kiderült, a hiperaktivitással és figyelemzavarral küzdő fiatalember a fővárosba szökött a gondnokság elől, de mivel több apró szabálysértésből milliós bírsága jött össze, a rendőrök automatikusan letartóztatták, számolt be az RTL Klub.

A Helsinki Bizottság tévének nyilatkozó ügyvédje elmondta, értelmi sérülteket szabálysértés miatt a magyar szabályozás szerint sem lehet börtönbe rakni, mindez azért fordulhatott elő, mert a rendszer "arctalan", feltehetően az eljárás során nem tűnt fel senkinek, hogy értelmi sérültről van szó. (RTL Klub)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!