71 napra börtönbe zártak egy értelmi sérültet szabálysértés miatt

Két hónapig börtönben volt egy értelmi sérült fiatalember, akiről hetekig a szülei sem tudtak semmit. 

Mint kiderült, a hiperaktivitással és figyelemzavarral küzdő fiatalember a fővárosba szökött a gondnokság elől, de mivel több apró szabálysértésből milliós bírsága jött össze, a rendőrök automatikusan letartóztatták, számolt be az RTL Klub.

A Helsinki Bizottság tévének nyilatkozó ügyvédje elmondta, értelmi sérülteket szabálysértés miatt a magyar szabályozás szerint sem lehet börtönbe rakni, mindez azért fordulhatott elő, mert a rendszer "arctalan", feltehetően az eljárás során nem tűnt fel senkinek, hogy értelmi sérültről van szó. (RTL Klub)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér