Koronavírus: 20 újabb fertőzöttet találtak, 3-mal nőtt az áldozatok száma

Az elmúlt egy nap koronavírus statisztikái:

Újabb 20 fertőzöttet találtak. Nehéz megmondani ennek a területi megoszlását, mert ismét tisztították a számokat (kiderült, hog egy fertőzött valójában máshol lakik, mint ahogy először regisztrálták). Mindenesetre Budapesten 12-vel több fertőzött van az operatív törzs térképén, mint tegnap, Komárom-Esztergom megyében öttel, Pest megyében néggyel, Nógrádban hárommal, Fejérben kettővel, Zalában és Baranyában eggyel-eggyel nőtt a számuk. Héttel kevesebb van ugyanakkor Somogyban és eggyel kevesebb Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Összesen 3990 igazolt fertőzött volt eddig az országban.

3 újabb áldozata van a járványnak, egy 64 éves férfi és két, egyaránt 78 éves nő. Mindhárman budapestiek.

Ezzel 545 főre emelkedett az elhunytak száma.

34-en gyógyultak meg, összesen már 2279-en. Az aktív fertőzöttek száma 1166 főre csökkent. 

387 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília országos tiszti főorvos még tegnap osztott meg adatokat arról, hogy megyénként hány aktív eset van (ezt alapból nem közlik, csak az összes eddigi beteget). Eszerint lakosságarányosan Zalában van a legtöbb, jelenleg is koronás beteg, majd Komárom-Esztergom és Fejér következik.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér