Vasárnaptól Németországba is korlátlanul utazhatunk

A németországi járványkezelés eredményességére tekintettel Szijjártó Péter tájékoztatása szerint vasárnaptól feloldják a magyar állampolgárok Németországba irányuló személyforgalmára vonatkozó korlátozásokat.

A miniszter bejelentése szerint ez rég várt enyhítés a Németországban dolgozók és családjaik számára. A Facebookra feltöltött videójában arról is beszélt, hogy Németország hazánk első számú kereskedelmi partnere, ahol "számos magyar ember" dolgozik. Az ő munkavállalásuk és a családdal való kapcsolattartásuk nagyon megnehezült a korlátozások miatt.

Ezért döntöttek most úgy, hogy a helyzet javulására tekintettel vasárnap reggel 8 órától feloldják a személyforgalomra vonatkozó korlátozásokat. Vagyis a német állampolgárok is szabadon beutazhatnak Magyarország területére, és a hazatérő magyaroknak sem kell karanténba vonulniuk. (Via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér