Meglépett egy panda a koppenhágai állatkertből

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„Miért legyek én tisztességes? Kiterítenek úgyis!” - idézte gondolatban József Attila feledhetetlen hexameterét Xing Er, a koppenhágai állatkert hét éves óriáspandája, majd felkúszott egy fémoszlopon, és kiszökött a kifutójából. Egy ideig bolyongott az állatkertben, de aztán a személyzet, akik látták a térfigyelő kamerákon, ahogyan az állat kiszökik, leterítették egy nyugtatólövedékkel, aztán visszavitték a rácsok mögé.

Az állatkert szóvivője szerint Xing Er nem sérült meg, és azonnal változtatnak a pandakifutó biztonsági előírásain, hogy hasonló eset soha többé ne fordulhasson elő.

„A bűn, az nem lesz könnyebb, hiába hull a könnyed. Hogy bizonyság vagy erre, legalább azt köszönjed.” - vetette oda őreinek a panda, miután visszazárták.

A hétfőn kiszökött panda egyébként 2019-ben került az állatkertbe, Kína adta kölcsön a dán főváros állatkertjének 15 évre, a pandadiplomáciának is nevezett külpolitikai folyamat keretében, melynek lényege, hogy Peking a jó diplomáciai viszony jeléül pandákat ad kölcsön partnerországai állatkertjeinek, de az állatok továbbra is kínai tulajdonban maradnak, ahogyan a kölcsönidőszak alatt született bocsok is.

A koppenhágai állatkert pandakifutóját 2019-ben II. Margit dán királynő adta át. Az ünnepségről készült tavalyi videón szerepel a most megszökött, József Attiláért rajongó panda is. (Independent)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér