Végleg rács mögé kerül egy három ember halálát okozó tigris Indiában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Befogták, és végleg állatkertbe zárják Indiában a sajtóban csak Csavargóként emlegetett ötéves tigrist, amelyet ezidáig három ember haláláért tettek felelőssé.

Csavargó Marhastra és Madzsa Prades államok területén, egy mintegy ötszáz kilométeres körzetben vadászott, de jellemzően lakott területek, települések közelében szarvasmarhákra. Ez a közelsége az emberekhez többször is katasztrófát okozott, ezért már 2018-ban is megpróbálkoztak a befogásával és áttelepítésével, sikertelenül. Hiába engedték szabadon egy vadrezervátumban, hamarosan újra visszatért a lakott területekre.

Az AFP beszámolója szerint már hónapokkal ezelőtt eldöntötték, hogy újra befogják, és végleg állatkertbe zárják, de a koronavírusjárvány miatt csak most tudták végrehajtani az akciót. A benyugtatózött állatot Bhopálba, a Van Vihar Nemzeti Parkba vitték, ahol majd a tigris viselkedésének függvényében vagy elzárt kifutóban fogják tartani, vagy szabadon engedik a kerítéssel elzárt szafariparkban.

Indiában 2014 és 2019 között 225 ember halt meg tigristámadás következtében. Az orvvadászok 2012 és 2018 között több mint 200 tigrist öltek meg. (Via MTi. Címlapképünk illusztráció!)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér