Végleg rács mögé kerül egy három ember halálát okozó tigris Indiában

ÁLLAT
2020 június 08., 09:47

Befogták, és végleg állatkertbe zárják Indiában a sajtóban csak Csavargóként emlegetett ötéves tigrist, amelyet ezidáig három ember haláláért tettek felelőssé.

Csavargó Marhastra és Madzsa Prades államok területén, egy mintegy ötszáz kilométeres körzetben vadászott, de jellemzően lakott területek, települések közelében szarvasmarhákra. Ez a közelsége az emberekhez többször is katasztrófát okozott, ezért már 2018-ban is megpróbálkoztak a befogásával és áttelepítésével, sikertelenül. Hiába engedték szabadon egy vadrezervátumban, hamarosan újra visszatért a lakott területekre.

Az AFP beszámolója szerint már hónapokkal ezelőtt eldöntötték, hogy újra befogják, és végleg állatkertbe zárják, de a koronavírusjárvány miatt csak most tudták végrehajtani az akciót. A benyugtatózött állatot Bhopálba, a Van Vihar Nemzeti Parkba vitték, ahol majd a tigris viselkedésének függvényében vagy elzárt kifutóban fogják tartani, vagy szabadon engedik a kerítéssel elzárt szafariparkban.

Indiában 2014 és 2019 között 225 ember halt meg tigristámadás következtében. Az orvvadászok 2012 és 2018 között több mint 200 tigrist öltek meg. (Via MTi. Címlapképünk illusztráció!)