A kormányhivatal nem engedi, hogy Karácsony hajléktalanszállót nyisson a budapesti Városházán

POLITIKA
2020 június 09., 16:12

A Budapest Főváros Kormányhivatala elutasította a Fővárosi Önkormányzat kérelmét, amiben azt kellett volna engedélyezniük, hogy a budapesti Városháza épületében karanténszállót alakítson ki hajléktalanoknak a Fővárosi Önkormányzat. A kormányhivatal ezt éppen aznap közölte, mikor az operatív törzs sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy megszüntetik a hajléktalanokra vonatkozó kijárási korlátozásokat.

A Fővárosi Önkormányzat azért akart karanténszállót létesíteni hajléktalanok számára, mert az idősek mellett ők is a koronavírus által leginkább veszélyeztetettek közé tartoznak, és Budapest járvány előtti szociális intézményrendszere nem volt alkalmas arra, hogy a fertőzés megfékezéséhez kellő távolságot biztosítson az ellátottak között. A Városházán az elkülönítést vállaló hajléktalanokat fogadták volna. Egy csepeli fővárosi tulajdonú ingatlan is alkalmas lett volna a célra, de az ottani fideszes polgármester nem fogadta ezt el.

„A kormányhivatal álláspontja, hogy az elmúlt években sikeresen felépített és rekordokat döntő magyar turizmus szempontjából sem szerencsés a főpolgármester ötlete” - írta a kormányhivatal az elutasító határozat indoklásában. (hvg.hu)