Sokkal egyszerűbb lesz a jövőben medvebocsokat és farkaskölyköket gyilkolni Alaszkában

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Több, vadászokra vonatkozó tiltást is felold Alaszkában az amerikai kormány, ezzel olyan gyakorlatokat is engedélyez, amik a környezetvédők szerint megbocsáthatatlanok. Ezek közé tartozik a téli álmot alvó medvék fánkkal vagy más édességgel történő kicsalása a barlangjukból, hogy aztán lemészárolják őket, vagy az, hogy a vadász fényszórókkal felszerelve farkaskölykökkel teli alomra és farkasanyára támadjon.

Szintén engedélyezik, hogy a vadász úszó rénszarvasra lőjön hajóról vagy hogy helikopterrel és más, gyors járművekről vadásszanak az állatokra.

Ezekre a tevékenységekre 2015-ben az Obama kormányzat 5 éves tilalmat rendelt el, ezt most a kormány nem újítja meg, nem kis részben a helyiek tiltakozása miatt, akik szerint az alaszkai tradicionális vadászatot is nagy mértékben korlátozták a 2015-ös tiltások. (Washington Post)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér