Agresszívnak nevezi Oroszországot Románia új védelmi stratégiája

A második világháború óta most először fordul elő, hogy Oroszország fenyegető tényezőként jelenik meg egy hivatalos román kormányzati dokumentumban, írja a BIRN. 

A Klaus Iohannis elnök által kedden aláírt 2020-2024-es nemzeti védelmi stratégiában agressziót és a „nemzetközi jog megsértését” emlegetik Oroszországgal kapcsolatban. A dokumentum szerint Oroszország „hozzájárul a régió stabilitásának romlásához”, és arra is figyelmeztet, hogy a fekete-tengeri térségben tanúsított agressziója miatt könnyen eszkalálódhatnak a mostani feszültségek. 

Románia korábban többször elítélte Oroszországot a Krím-félsziget 2014-es elfoglalásáért, és arra is felszólította Moszkvát, hogy tartsa tiszteletben Ukrajna területi integritását és szuverenitását.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.