Feljelentést tesz az Emmi az MSZP videója miatt

POLITIKA
2020 június 10., 06:13

„Az Emmi álláspontja szerint a videóban elhangzott hamis állítások a jelen veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségüggyel szembeni közbizalom aláásására, ezen keresztül a járvánnyal szembeni védekezés hatékonyságának lerontására” – írta keddi közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériumia, amely bejelentette,

rémhírterjesztés miatt feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen az MSZP videója miatt, amelyben egy nő mentősként mutatkozott be, és azt állította, hogy tíz önkéntesként vállalt, kórházból hazaküldött ápoltja közül kilencen meghaltak. Az MSZP-s Korózs Lajos vasárnap jelentette meg a videót az oldalán, amit azóta levettek, miután az Országos Mentőszolgálat hétfőn közölte, hogy ezzel a szocialista képviselő hamis látszatot keltett, mivel a filmben szereplő nőt „egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri és nem szerepel sem az Országos Mentőszolgálat, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem”. Nem sokkal később a Samaritanus Mentőszolgálat is igyekezett tisztázni, hogy Németh Athina nem áll és nem is állt a szolgálatukban.

Korózs és a videóban szereplő Németh Athina az ATV Egyenes beszéd című műsorában nyilatkoztak az ügyről. Kitartott amellett, hogy a videóval „az égvilágon semmi baj nincs”, azt csak azért törölték, mert nem kalkulálták be az OMSZ érzékenységét, márpedig ők senkit sem akarnak megbántani. A 24.hu kérdésére Korózs Lajos azt mondta, semmilyen módon nem ellenőrizte Németh Athina hátterét. Mivel, az arcát és nevét vállalta az asszony, ezért nem „nyomozgatott” utána.

Németh Athina kedden azt mondta az Indexnek, még nem kereste a rendőrség. Közben Szakács László, az MSZP elnökhelyettese azt mondta az ATV-ben, hogy szerinte Korózs nem hibázott, de belső vizsgálatot indítottak a pártban.