74 napig lakott egy focista egy indiai reptéren

külföld
2020 június 11., 06:55

Egy ghánai focista több mint két hónapig, 74 napig lakott Új-Delhi repterén, mert pont akkor törölték az összes járatot a koronavírus miatt, amikor készült elhagyni az országot.

A 23 éves Randy Juan Muller még novemberben utazott Indiába, mert egy helyi klub 6 hónapra leszerződtette. Amikor a koronavírus Indiába is betört, Muller jegyet foglalt március 30-ra, hogy hazarepülhessen Ghánába. Vonattal már 21-én elutazott Mumbaiba, de nem volt pénze szállásra, ezért egy rendőr tanácsára a reptérre ment. Három nappal később lezárták Indiát.

A ghánai konzulátus nem tudott segíteni a focistán, ezért Mullernek nem volt más választása, mint a reptéren aludni.

„Az emberek a repülőtéren nagyon segítőkészek voltak. Hoztak nekem ételt és sokat segítettek” - mesélte a focista.

Az egyik biztonsági őr még az elromlott telefonját is kicserélte. Muller azt mondja, hogy egyáltalán nem aggódott, mert tudta, hogy egyszer majd hazajut, de addig nem tud változtatni a helyzetén.

Egy helyi újságíró azonban észrevette a focista Twitter posztjait és megkereste az állam idegenforgalmi és környezetvédelmi miniszterét, aki egyben a Mumbai Kerületi Labdarúgó Szövetség elnöke is, aki felajánlotta, hogy fizet a focistának egy szállodaszobát, amíg nem tudja elhagyni Indiát. (CNN)