A saját pótlóbuszával szinte egyidőben fut be a megszüntetett vasúti járat Balassagyarmatra

ÉLET
2020 június 11., 03:27

"A legnagyobb baj ezzel a menetrenddel, hogy a Közlekedéstudományi Intézetnél olyan emberek rakták össze, akik nyilvánvalóan nem ismerik a vasúti működés rendjét, nem tudják [...] hogy az anyaállomásokra be kell mennie a mozdonyoknak, hiszen hajnalban indulnak tovább a vonatok" - mondta szerda esti élő bejelentkezésében a Facebookon Csach Gábor, Balassagyarmat fideszesként sorosista elhajlással aligha gyanúsítható polgármestere a héten bevezetett új vasúti menetrendről. Azért jelentkezett élőben, hogy egyből szemléltethesse is, hogy miről beszél. Este fél nyolc körül tartott sajtótájékoztatóján ugyanis bemutatta, amint gyakorlatilag egy időben érkezik meg a törölt járatot pótló busz, illetve maga a törölt járat.

link Forrás

Az új menetrend szerint, amit a járványügyi korlátozások javának feloldása után, de még a járványhelyzetre hivatkozva vezettek be, az Ipoly menti vasút számos járatát megszüntették, így például a Vácról Nagyoroszin át Balassagyarmatra tartó esti vonatról is Nagyorosziban - ahol Csach elmondása szerint még csak peron sincs, nemhogy fedett váró, vagy vécé - leszállítják az utasokat, akik onnantól busszal folytathatják az utukat. Csakhogy ez a járat az, ami aztán reggel Balassagyarmatról indulna Vácra, így maga a szerelvény, igaz, már utasok nélkül - vagyis, ha úgy tetszik, kihasználatlanul -, pár perccel a pótlóbusz után befut a balassagyarmati anyaállomására.

A kihasználatlanságon azért élcelődtem, mert a járatritkítás egyik indoka az volt, hogy a járatok kihasználatlanok - ami a járvány idején könnyen előfordulhatott, hiszen akkor pont arra ösztökéltek mindenkit az egészségügyi hatóságok, hogy aki csak teheti, maradjon otthon. (Via Index)