Debrecen 3 év alatt majdnem 29 milliárd forintot kap

Június elején jelentette be Kósa Lajos, hogy a magyar jövő Debrecenben épül, és úgy tűnik, erre áldoz is a kormány, mert három év alatt közel 30 milliárd forintot kap Debrecen, és további 15 milliárd forintot a Debreceni Egyetem – írta meg a HVG.

A szerdai Magyar Közlönyben jelent meg a Debrecen 2030-ig szóló fejlesztési koncepciója 2020–2023. évi pénzügyi támogatásának megvalósításáról szóló kormányhatározat, amivel a debreceni önkormányzat 2023-ig 29 milliárd forint központi költségvetési támogatást kap (közlekedésfejlesztésre és kulturális fejlesztésre 7,5-7,5, gazdaságfejlesztésre 9,9, közműfejlesztésre 3,3 milliárdot, míg energetikai fejlesztésre kb. 280 milliót).

A Debreceni Egyetem is 15 milliárd forintot kap 2023-ig a kormánytól, főleg oktatási fejlesztésre (9,2 milliárd) és gazdaságfejlesztésre (4,4 milliárd). (HVG)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.