Sűrű köd, eső, zápor és zivatar

időjárás
2020 június 11., 01:55

Jó reggelt kívánok, Budapesten a Duna mentén olyan sűrű a köd, hogy a Margit hídról nemhogy a budai Vár, de még a Parlament se látszott. Aktuálisan az ország jelentős részén, gyakorlatilag az Alföld kivételével mindenfele köd van, de közben nincs kellemetlenül hideg. Sőt, már most tíz fok feletti a hőmérséklet, helyenként pedig már a 15 fokot is meghaladja.

Melegnek meleg lesz a nap, a nyugati határszélt leszámítva már délelőtt mindenhol húsz fok felett lesz a hőmérséklet, délutánra pedig az ország déli részén a 27 fokot is elérheti. Hidegre északon se kell számítani, a csúcshőmérséklet mindenhol meghaladja majd a 22 fokot.

Csapadékból viszont bőven kijut az ország középső és keleti felén lakóknak. Délelőtt még inkább eső lesz, délutánra, a gyors felmelegedéssel ezt helyenként záporok, zivatarok válthatják. Ezek környezetében a jellemzően gyenge vagy mérsékelt légmozgás viharos erejű széllökésekké fokozódhat.

A Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint zivatarokra a Dunától, felhőszakadásra a Tiszától keletre eső vidéken számíthatunk.