A Tinder többé nem tiltja le azokat, akik a Black Lives Mattert népszerűsítik az appon

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az utóbbi időben többen is arra panaszkodtak, hogy azért tiltották le őket a randiappról, mert azon arra biztattak másokat, hogy petíciókat írjanak alá vagy csak szerepelt profiljukon a feketék jogaiért küzdő Black Lives Matter hashtagje. Most a Tinder közölte, hogy bár az irányelvei szerint nem lehetne promócióra használni az alkalmazást, de többé nem törlik azokat, akik a mozgalmat hirdetik. 

Fotó: JOE RAEDLE/AFP

Korábban egy felhasználó a Twitteren azt írta, pusztán azért tiltották le, mert a bemutatkozó szövegében az szerepelt:  „Minden fekete élete számít, ha te nem így gondolod, húzz balra.” 

De a BBC beszámolója szerint olyan is volt, akit azért tiltottak le, mert a chatben azt írta, hogy egy másik platformon küld magáról meztelen képet, ha a másik pénzadománnyal támogatja a Black Lives Mattert.

A hasonló okból letiltott felhasználók most felvehetik a kapcsolatot a céggel, hogy újra visszaengedjék őket. Ugyanis miközben világszerte több százezren tüntetnek George Floyd halála miatt és a rasszizmus ellen, sokat a közösségi oldalakat és alkalmazásokat használják, hogy támogatókat szerezzenek az ügyhöz. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!