Gattyán György túlgazdagodta Mészáros Lőrincet

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Újra megjelent a 100 Leggazdagabb magyart listázó kiadvány, aminek idén a legnagyobb meglepetése az lett, hogy bár szokás szerint az első helyet Csányi Sándor tartja 310 milliárddal,

de Gattyán György a 280 milliárdra becsült vagyonával leszorította a második helyről Mészáros Lőrincet, akinek csak rongyos 270 milliárd jött össze.

Gattyán György, a Docler cégcsoport alapító-tulajdonosaFotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

 Az Index beszámolója szerint a felcsúti ezermesternek az tehetett be, hogy  a cégcsoport egyes részeit így például a Hunguest láncot a padlóra küldte a járvány, vagyona így 270 milliárdra olvadt, a tavalyi 296 milliárd forintról.

A Mészáros Lőrinc köreihez köthető Szíjj László 120 milliárddal a hetedik, a 4iG-s Jászai Gellért 20 milliárddal a hatvanötödik lett. Tiborcz István 35,8 milliárdos vagyonával a 32. leggazdagabb, Spéder Zoltán 28 milliárdos vagyonával a negyvennyolcadik.  Simicska Lajos csak a 49. helyre fért fel, vagyonát 2016 ban még 83 milliárdra becsülték. Schmidt Máriának és családjának 59 milliárdra teszik a vagyonát, ami a 21. helyre volt elég neki. 

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!