Vágó István tajtékozva kiborult az ATV-re, és bojkottot hirdetett, mert nem tetszik neki a műsor

POLITIKA
2020 június 15., 14:29
Vágó István, a DK elnökségi tagja és Varju László DK-alelnök 2016. március 15-én
photo_camera Vágó István, a DK elnökségi tagja és Varju László DK-alelnök 2016. március 15-én Fotó: Marjai János

Odáig rongyolódott a magyar televíziós piac, hogy nincs már ténylegesen kormánytól független hírtelevízió Magyarországon, így az ellenzéki politikusok és megmondóemberek továbbra is az ATV-be járkálnak nap mint nap, hogy elmondják, amit el tudnak.

Máshova már nem hívják őket, és mivel nyilvánosság nélkül nincs politika - meg persze sokan élvezik is, hogy egyáltalán valahova még hívják őket - a többség inkább befogja az orrát és úgy tesz, mint aki tényleg egy kritikus televízióban vendégeskedik.

Pedig a Hit Gyülekezete és Németh Sándor kezében lévő ATV már jó pár éve nem az, ami volt akár a 2000-es években. Miközben továbbra is vannak náluk felkészült riporterek, a csatornán jelentős mennyiségű kormányzati hirdetés jelent meg, migrációs és külpolitikai témákban gyakran jobbra húznak, a tulajdonos pedig nyíltan Orbán Viktor mellett kampányol.

Arról pedig, hogy az ellenzéknek nincs olyan médiája, ahol maga mondja meg, amit hallani szeretne, történetesen az ellenzék is tehet: az egykori MSZP vezetői ugyanis - a Fidesszel ellentétben - semmi pénzt nem áldoztak arra, hogy ellenzékben is saját nyilvánosságuk legyen. Nem mintha ettől szabadabb lenne ma a magyar médiapiac, de ennek tükrében különösen kicsinyesnek hat, amikor piacon dolgozó televíziós szerkesztőket oktatnak ki arról, miről is kéne hírműsort gyártani.

Most épp Vágó István (volt műsorvezető!), DK-s alelnök borult ki, amiért a tévé Heti Napló című műsorában hosszú blokkot közölt a televízió Németh Athina lebukott kamumentős, és az MSZP szerencsétlenkedéséről.

Az adást itt lehet megtekinteni:

link Forrás

A problémája Vágónak az, hogy az ellenzék szerencsétlen, és erről egy magát „ellenzékinek mondó” tévé beszámol:

link Forrás

A poszt alapján nem az MSZP a hibás, amiért felült az álmentős sztorinak, hanem az ATV, ami erről tudósít, miközben mennyi mindenről lehetne még. És tényleg lehetne még, de úgy tenni, mintha a 2020-as ATV-től elvárható lenne, hogy „ellenzéki csatornaként” viselkedjen, minimum komikus és álnaív hatást kelt. (Még úgy is, hogy kicsit itt tényleg túl lett tolva az MSZP-bashing a teljesen más háttérből érkezett bajai videóval, és Demeter Márta ciprusi honvédségi gépével.)

Az egész poszt legárulkodóbb mondata, az utolsó, bojkottot hirdető, felháborodott mondat:

„A fentiek (és néhány ATV-s munkatárs által nemrég engem ért méltánytalanság) miatt úgy döntöttem, hogy egy ideig NEM KÍVÁNOK SZEREPELNI AZ ATV MŰSORAIBAN, így holnap a Nap hírében sem.”

Egy ideig. Nincs abban a helyzetben a DK, se az alelnöke, hogy ténylegesen. elvágólagosan bojkottot hirdessen, és felháborodjon.