Kirabolták a romániai rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának bukaresti székhelyét

bűnügy
2020 június 16., 15:45

Egy bűnözői csoport péntek éjjel sikeresen kirámolta a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának bukaresti székházát, miközben az őr is a helyszínen tartózkodott – írta meg az erdélyi Főtér.

A cikk szerint az őrszolgálatban levő rendőr annyira elaludt, hogy nem ébredt fel arra, amikor a banda tagjai elosontak mellette, így azok feljuthattak az első emeletre, ahol a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának irodái vannak.

A kártyával nyitható ajtót feltörték, és elvittek többek között tévéket és ütvefúrót is. A rablók észrevétlenül kiosontak a még mindig alvó rendőr mellett, aki az ébredése után egyből észrevette a nyomokat, és értesítette a nyomozókat.

Egyébként a bátor bűnözők sem voltak valami profik: a nyomozók éppen a biztonsági kamerák felvételeit nézték át, amikor bejelentést kaptak, hogy az egyik bukaresti kerületben egy társaság tagjai összeverekedtek a nyílt utcán.

A helyszínre érkező rendőrjárőr azt látta, hogy egy csoportnyi férfi, aki két taxival érkezett a helyszínre, önfeledten ütlegeli egymást, és hamar kiderült, hogy a rendőrségre betörő banda tagjai voltak azok, akik a zsákmány elosztása közben kaptak össze. Őrizetbe vették őket, és már előzetesben vannak. (Főtér)