Postán küldött csótányokkal és véres disznófej-maszkkal terrorizált egy eBay-kritikus házaspárt a vállalat hat dolgozója

Az eBay online kereskedelmi cég hat alkalmazottját ítélék el internetes zaklatásért, amiért rászálltak egy Massachusetts- i házaspárra, akik a céggel, és a hozzá hasonló e-kereskedelmi vállalatokkal szemben kritikus hírlevelet publikáltak az interneten - írja a Reuters.

A szövetségi államügyész Andrew Lelling hétfőn azt mondta, az elkövetők célzottan és szervezetten terrorizálták a párt névtelen fenyegető e-mailekkel,

postán kézbesített csótányokkal, véres disznófejet ábrázoló Halloween-maszkkal, temetési koszorúval, és az elhunyt házastárs gyászolásáról szóló könyvvel. 

A zaklatók között volt az eBay volt biztonsági igazgatója, és a „globális ellenállóképesség” osztály korábbi igazgatója is, mindketten senior, negyvenes éveik második felében járó alkalmazottak voltak.

A Reuters cikke szerint az eBay még tavaly szeptemberben elbocsájtotta az érintetteket a cégtől, együttműködött az ügyészséggel, és bocsánatot kért az áldozatoktól.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.