Postán küldött csótányokkal és véres disznófej-maszkkal terrorizált egy eBay-kritikus házaspárt a vállalat hat dolgozója

Az eBay online kereskedelmi cég hat alkalmazottját ítélék el internetes zaklatásért, amiért rászálltak egy Massachusetts- i házaspárra, akik a céggel, és a hozzá hasonló e-kereskedelmi vállalatokkal szemben kritikus hírlevelet publikáltak az interneten - írja a Reuters.

A szövetségi államügyész Andrew Lelling hétfőn azt mondta, az elkövetők célzottan és szervezetten terrorizálták a párt névtelen fenyegető e-mailekkel,

postán kézbesített csótányokkal, véres disznófejet ábrázoló Halloween-maszkkal, temetési koszorúval, és az elhunyt házastárs gyászolásáról szóló könyvvel. 

A zaklatók között volt az eBay volt biztonsági igazgatója, és a „globális ellenállóképesség” osztály korábbi igazgatója is, mindketten senior, negyvenes éveik második felében járó alkalmazottak voltak.

A Reuters cikke szerint az eBay még tavaly szeptemberben elbocsájtotta az érintetteket a cégtől, együttműködött az ügyészséggel, és bocsánatot kért az áldozatoktól.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér