Postán küldött csótányokkal és véres disznófej-maszkkal terrorizált egy eBay-kritikus házaspárt a vállalat hat dolgozója

bűnügy
2020 június 16., 06:45

Az eBay online kereskedelmi cég hat alkalmazottját ítélék el internetes zaklatásért, amiért rászálltak egy Massachusetts- i házaspárra, akik a céggel, és a hozzá hasonló e-kereskedelmi vállalatokkal szemben kritikus hírlevelet publikáltak az interneten - írja a Reuters.

A szövetségi államügyész Andrew Lelling hétfőn azt mondta, az elkövetők célzottan és szervezetten terrorizálták a párt névtelen fenyegető e-mailekkel,

postán kézbesített csótányokkal, véres disznófejet ábrázoló Halloween-maszkkal, temetési koszorúval, és az elhunyt házastárs gyászolásáról szóló könyvvel.

A zaklatók között volt az eBay volt biztonsági igazgatója, és a „globális ellenállóképesség” osztály korábbi igazgatója is, mindketten senior, negyvenes éveik második felében járó alkalmazottak voltak.

A Reuters cikke szerint az eBay még tavaly szeptemberben elbocsájtotta az érintetteket a cégtől, együttműködött az ügyészséggel, és bocsánatot kért az áldozatoktól.