Sose volt ilyen buli csaló édességárust lebuktató NÉBIH-videót nézni

Hamisított élelmiszerekre bukkant a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy budapesti diszkontban:

lejárt élelmiszereket - főleg csokoládékat - árusított az üzlet úgy, hogy a termékek eredeti minőségmegőrzési idejét felülcímkézték.

A meghosszabbított minőségmegőrzési időket tartalmazó címkéket állítása szerint egy piacon vásárolta és az üzletben ragasztotta fel a termékekre a kereskedő. Az összesen 63 darab „jogsértő élelmiszert” azonnal kivonta a forgalomból a NÉBIH, a kereskedő pedig bírságra számíthat - áll a hivatal közleményében.

De a száraz tények után jöjjön a zenés videó a lebuktatásról, amiért az egész posztot beraktam:

Csak egy kölcsönvett, a videó alatt olvasható kommenttel tudom jellemezni:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér