Sose volt ilyen buli csaló édességárust lebuktató NÉBIH-videót nézni

Hamisított élelmiszerekre bukkant a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) egy budapesti diszkontban:

lejárt élelmiszereket - főleg csokoládékat - árusított az üzlet úgy, hogy a termékek eredeti minőségmegőrzési idejét felülcímkézték.

A meghosszabbított minőségmegőrzési időket tartalmazó címkéket állítása szerint egy piacon vásárolta és az üzletben ragasztotta fel a termékekre a kereskedő. Az összesen 63 darab „jogsértő élelmiszert” azonnal kivonta a forgalomból a NÉBIH, a kereskedő pedig bírságra számíthat - áll a hivatal közleményében.

De a száraz tények után jöjjön a zenés videó a lebuktatásról, amiért az egész posztot beraktam:

Csak egy kölcsönvett, a videó alatt olvasható kommenttel tudom jellemezni:

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.