Szerdán is az egész országban várható zivatar

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Zivatar és felhőszakadás veszélye miatt szerdára az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A veszélyjelzésben azt írták: ma a nap további részében a nyugati országrész kivételével elszórtan fordulhatnak elő zivatarok, leginkább a Dunától keletre. Főleg az Alföldön, annak is az északi, északkeleti részén (Nyírség, Hajdúság, Jászság), illetve a Duna-Tisza-közén helyenként intenzív zivatar is valószínű, amihez felhőszakadás (30-50 mm, helyenként akár több mint 50 mm csapadék), jégeső, 60-80 km/óra feletti szél is társulhat.

Még az esti, éjszakai órákban is várhatók helyenként zivatarok, főleg a Dunától keletre.

Szerdán az ország nagy részén (főleg keleten és az ország északi részein) újra zivatarok alakulhatnak ki (a Dunántúl nyugati szélén lehet a legkisebb eséllyel). A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kíséri (30-50 mm csapadék), kisebb eséllyel 60-70 km/óra feletti szél, illetve jégeső is társulhat hozzájuk.

Az előrejelzés szerint szerdán a hajnali 13-18 fokról délutánra 22-27 Celsius-fokig melegszik a levegő. (OMSZ/MTI)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!