Kikapcsolhatók lesznek a Facebookon a politikai hirdetések

A Facebook és az Instagram is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kikapcsolják a politikai hirdetéseket az oldalon, jelentette be szerdán a Facebook alapítója Mark Zuckerberg.

Az utóbbi időben több kritika is érte a Facebookot, amiért valótlan információkat tartalmazó hirdetéseket is engedélyeztek.  A Twitter már október óta tiltja a fizetett politikai reklámokat.

„Azoknak, akik már eldöntötték, hogy kire fognak szavazni és csak túl akarnak esni a választásokon: hallunk titeket, ezért bevezetjük azt a funkciót, amivel ki lehet kapcsolni a politikai hirdetéseket” - írja a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg.

A funkciót szerdától kezdve fokozatosan vezetik be, az amerikai felhasználók a beállítások menüpont alatt kikapcsolhatják vagy akár teljesen blokkolhatják is a hirdetéseket, ha pedig újra megjelennének, akkor jelenthetik azokat. Ősztől az USA-n kívül is elérhetővé válik ez a funkció.

Ugyanakkor Zuckerberg fontosnak tartja, hogy minél több amerikai állampolgár elmenjen szavazni, ezért a Facebook júliustól a hírcsatornák tetején megjelenő Információs Központ segítségével fogja tájékoztatni a felhasználókat például a szavazás módjáról. A Facebook úgy becsüli, hogy mintegy 160 millió amerikai állampolgárt fog elérni a november eleji elnökválasztásig. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó