Kikapcsolhatók lesznek a Facebookon a politikai hirdetések

POLITIKA
2020 június 17., 07:00

A Facebook és az Instagram is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kikapcsolják a politikai hirdetéseket az oldalon, jelentette be szerdán a Facebook alapítója Mark Zuckerberg.

Az utóbbi időben több kritika is érte a Facebookot, amiért valótlan információkat tartalmazó hirdetéseket is engedélyeztek. A Twitter már október óta tiltja a fizetett politikai reklámokat.

„Azoknak, akik már eldöntötték, hogy kire fognak szavazni és csak túl akarnak esni a választásokon: hallunk titeket, ezért bevezetjük azt a funkciót, amivel ki lehet kapcsolni a politikai hirdetéseket” - írja a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg.

A funkciót szerdától kezdve fokozatosan vezetik be, az amerikai felhasználók a beállítások menüpont alatt kikapcsolhatják vagy akár teljesen blokkolhatják is a hirdetéseket, ha pedig újra megjelennének, akkor jelenthetik azokat. Ősztől az USA-n kívül is elérhetővé válik ez a funkció.

Ugyanakkor Zuckerberg fontosnak tartja, hogy minél több amerikai állampolgár elmenjen szavazni, ezért a Facebook júliustól a hírcsatornák tetején megjelenő Információs Központ segítségével fogja tájékoztatni a felhasználókat például a szavazás módjáról. A Facebook úgy becsüli, hogy mintegy 160 millió amerikai állampolgárt fog elérni a november eleji elnökválasztásig. (BBC)