Megrongálták Churchill budapesti szobrát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Megrongálták Winston Churchill budapesti, városligeti szobrát - írja az Index. A lap egyik olvasója képeket is küldött az esetről, ezek szerint a szoborra valaki a NAZI, azaz náci, valamint a BLM (feltehetően: Black Lives Matter) feliratot fújta festékszóróval.

A feketebőrű amerikai George Floyd rendőri intézkedés közben elkövetett meggyilkolása heves tüntetéssorozatot indított el nemcsak az Egyesült Államokban, hanem a világ több más országában is, még Magyarországon is szerveztek tüntetést a rasszizmus és a rendőri erőszak ellen. A tüntetések keretében több nyugat-európai országban olyan köztéri szobrokat döntöttek le, melyek bizonyítottan rasszista vagy a rabszolgaság rendszerét tevőlegesen fenntartó történelmi személyeket ábrázoltak.

Az Egyesült Királyságban egyebek mellett Nelson admirális, Sir Francis Drake, Oliver Cromwell és több király szobrának eltávolítását is követelik a tüntetők, de megrongálták Churchill londoni szobrát is. (Index)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!